تلفن گویا (IVR) چیست و چه امکاناتی دارد؟

تلفن گویا چیست و چگونه کار میکند مطمئنا تا بحال با شرکت‌ ها یا سازمان‌ هایی تماس گرفته‌ اید و با این پیغام روبرو شده‌ اید که اگر می‌ خواهید با دپارتمان آ صحبت کنید عدد ۱، اگر می‌ خواهید با دپارتمان ب صحبت کنید عدد ۲، و چنانچه داخلی مورد نظر خودتان را نمی‌ دانید عدد ۰ را شماره‌ گیری نمایید. اینطور نیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، به این سیستم‌ ها پاسخ صوتی تعاملی یا IVR می‌ گویند که مخفف سه عبارت Interactive Voice Response می‌ باشد.

تکنولوژی IVR این امکان را در اختیار تماس گیرنده می‌ گذارد که با استفاده مرکز تلفن ابری و با استفاده از دکمه‌ های تلفن خودش، سیگنال‌ هایی به مرکز مخابراتی ارسال کند، و بدین ترتیب با یک سیستم کامپیوتری ارتباط برقرار کرده یا تعامل کند. معمولا صدای پاسخ صوتی تعاملی از پیش ذخیره شده است اما همیشه قابل تغییر و اصلاح می‌ باشد.

 

چرا IVR اهمیت دارد؟

وجود IVR یا پاسخ صوتی تعاملی، می‌تواند حجم قابل توجهی از تماس‌ های تلفنی را کم کرده، و کمک کند تا نیرو هایتان روی موضوعات مهم‌ تری تمرکز کنند. چرا که می‌ توانید تلفن گویا IVR خود را به گونه‌ ای طراحی کنید تا با پوشش سوالات متداولی که از ناحیه مشتریان یا اربابان رجوع مطرح می‌ شود، حجم پاسخگویی زنده را کاهش دهد.

از سوی دیگر یک مجموعه بزرگ را با دپارتمان‌ ها و مسئولین متعدد تصور کنید. وجود یک سیستم تلفن گویا و پاسخ تعاملی به تماس گیرندگان کمک می‌کند تا سریع‌ تر به مقصد نهایی رسیده و بدون معطلی با شخص یا دپارتمان مورد نظرشان صحبت کنند.

مطالب مرتبط:  مزایای تلفنچی برای دورکاری

 

IVR ها چه امکاناتی دارند؟

از آنجایی که نیاز مشتری یا ارباب رجوع در طول زمان تغییر می‌ کند، یا بهتر است بگوییم که مشتری شما آموزش می‌ بیند و رفتارش را تغییر می‌ دهد، بنابراین IVR ها به گونه‌ ای طراحی شده‌ اند تا امکان ساده اصلاح یا تغییر گزینه‌ ها یا حذف و اضافه خط تلفن جدید را داشته باشند.

همچنین برخی از نرم‌افزار یا سخت‌افزارهای IVR این توانایی را دارند تا بدون وجود دستگاه سانترال، بتوانید سیستم تلفن مرکزی را برای مجموعه خود راه‌ اندازی کنید.

برخی از امکاناتی که می‌ توانید از یک سیستم پاسخ صوتی تعاملی انتظار داشته باشید، وجود ربات پاسخگو، ضبط مکالمات، تماسگیر خودکار، امکان طراحی سناریو، دریافت گزارش عملکرد، اتصال به نرم‌افزارها و پایگاه داده‌ های دیگر، امکان دسترسی به آن از طریق وب، وجود صندوق صوتی و… است.

 

IVR ها چه کاربردهایی دارند؟

تلفن‌ های گویا می‌ توانند در صنایع مختلف یا به منظور مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. بعنوان مثال IVR ها برای ارائه خدمات بانکی، ارائه خدمات ثبت نام و ثبت اطلاعات، اطلاعرسانی در مورد ارائه خدمات یا فروش محصولات، ارائه خدمات غیر حضوری از طریق اتصال به فرایند های سازمان، ارائه خدمات منشی هوشمند، رسیدگی به شکایات و انجام نظرسنجی و ارائه خدمات پرداخت قبض بصورت تلفنی جزو برخی از کاربرد های این سیستم‌ ها برای شرکت‌ ها و سازمان‌ ها می‌ باشند.

شما چه فکر می‌ کنید؟ بنظرتان آیا کاربرد دیگری می‌ توان برای سیستم‌ های پاسخ صوتی تعاملی یا IVR ها تصور کرد؟ لطفا دیدگاه خودتان را با ما و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:  چه مزایای مرکز تماس ابری دارد و چگونه باعث کاهش هزینه ها میشود؟